Blauwe verbinding

Water is de belangrijkste voedingsbron van de natuur. Dat geldt natuurlijk ook voor al het groen op IJsselmonde. De Blauwe Verbinding is een waterroute van Rotterdam tot aan Barendrecht die niet alleen zorgt voor schoon en zuiver water, maar ook nog eens bij uitstek geschikt is voor kano’s, kleine roei- en fluisterbootjes, zwemmers en sportvissers.

De aanleg van de Blauwe verbinding startte in 2012 en bestrijkt inmiddels een route van vijftien kilometer van het Zuiderpark, langs het Zuidelijk Randpark en het Buijtenland van Rhoon tot aan de Zuidpolder. De verbinding biedt tal van recreatiemogelijkheden op en langs het water en creëert ondernemerskansen. Denk bijvoorbeeld aan een pannenkoekenhuis, een aanlegsteiger of kanoverhuur.

Optimaal benutten

In de afgelopen jaren is er door de samenwerkende partijen veel geïnvesteerd in de Blauwe Verbinding. Groen IJsselmonde ziet door verlenging en koppeling van andere waterwegen nog meer kansen om de investeringen die al gedaan zijn nog beter te benutten. Zo vergroten we de natuurwaarde van het eiland IJsselmonde.